Pangasius na másle

Hotový plátek pangasia

filety mraženého pangasia, kari, sůl, pepř, citron, máslo (případně troška oleje)

Recept jak se dělá pangasius smažený na másle

Filety pangasia rozmrazíme - nejlepší je to v lednici přes noc, při rychlém rozmrazování by se ryba hodně rozbahnila a špatně by se s ní pracovalo. Po vytažení rozmrzlých filetů z lednice slijeme vodu, každý pořádně osušíme a z obou stran velmi jemně potřeme citronovou šťávou, poprášíme kari a přidáme i normální množství hruběji nadrceného pepře. Odložíme na dvacet minut v kuchyni, poté je osolíme. Na pánvi si rozpálíme máslo (pokud nemáme přepuštěné, děláme to pomalu a raději přidáme i trochu oleje, aby se nám nezačalo přepalovat) a na něm rybu z obou stran zprudka opečeme. Pangasius na másle se podává se salátem a vařeným bramborem či bramborovou kaší, případně lze jako přílohu použít ještě hranolky nebo krokety.

Žádné komentáře: