Červená řepa s jablkem

Červená řepa s jablkem jako salát
700 gramů červené řepy (pokusíme se koupit pokud možno stejně veliké kousky), 1 velké sladké jablko, 1 cibule, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr

Recept na červenou řepu s jablkem

Červené řepy velmi pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, zabalíme do alobalu a dáme upéci do trouby. Při teplotě sto osmdesát stupňů by to mělo trvat přibližně půl druhé hodiny. Necháme je vychladnout, sundáme alobal, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko oloupeme (je pravda, že pod slupkou je nejvíce živin, ale chuťově to v tomto případě není ono) a také nastrouháme. Cibuli oloupeme, nasekáme na co nejmenší kostičky a spaříme (buď přelijeme vroucí vodou na sítu a nebo prostě hodíme do vařící vody a pak je slijeme, co je komu pohodlnější - díky tomu nebude tolik štiplavá). Všechno dohromady promícháme, osolíme, opepříme, jemně pokapeme citronovou šťávou a pak podle potřeb solí, pepřem nebo citronem ještě chuťově doladíme.

Žádné komentáře: