Domácí drůbeží sekaná

Upečená drůbeží sekaná se sýrem

1/2 kilogramu mletého drůbežího masa (použito krůtí), 1/4 malého celeru, 100 gramů sýra, kari, celý pepř, zázvor, 1 větší stroužek česneku, mléko, strouhanka, 1-2 vejce sůl

Recept na domácí drůbeží sekanou

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (po nastrouhání by ho mělo být v nenamačkané nadýchané podobě přibližně dvě hrsti). Sýr také nastrouháme na jemno. Do mletého masa rozklepneme vejce (dvě malé nebo jedno normální), přidáme nastrouhaný celer, sýr, okořeníme čerstvě nadrceným pepřem, utřeným česnekem, kari, zázvorem, přilejeme trochu mléka a přisypeme trochu strouhanky a vše pořádně promícháme. Jestli je směs příliš řídká, přidáme strouhanku, ale s ní pokud možno nepřehánět. Pak si vytvoříme šišku sekané, kterou dáme do vymazaného pekáčku (nebo prostě mleté přeneseme do pekáčku a v něm vytvarujeme, je to celkem jedno - tady se pozná dostatečná hustota, jestli se to neroztéká, tak to stačí, nemusí to být pevné jak beton). Nakonec už jen vše maličko podlijeme, šišku potřeme na povrchu mokrou rukou a pekáč dáme do trouby rozehřáté na sto osmdesát stupňů. Domácí drůbeží sekaná by se měla péci přibližně hodinu, ale vše záleží na troubě.

Žádné komentáře: