Buřty na černém pivu s kečupem

Lahodné domácí buřty na černém pivu smíchaném s kečupem
8 dobrých buřtů (pokud možno ne nějaký nejlevnější drůbeží špekáček, ten nikdy není dobrý - chce to vepřové), 1-2 cibule, 1 láhev černého piva, cca 400 ml kečupu (pikantní nebo jemný záleží na chuti, jen by měl obsahovat aspoň trochu rajčat), 3 stroužky česneku, troška chilli či pálivé papriky, mletý pepř

Recept na klasickou pochoutku z putyk, jakou jsou buřty na černém pivu promíchaném s kečupem

Buřty oloupeme a podélně nařízneme tak do dvou třetin. Cibule oloupeme a nakrájíme na půl kolečka, která ještě rozebereme na menší kousky. Do řezu každého buřtu dáme cibuli, to co nám zbylo dáme mezi špekáčky. Rozpálíme troubu na sto osmdesát stupňů a začneme buřtíky opékat. Mezitím si smícháme černé pivo a kečup v poměru jedna ku jedné (čili trochu piva by mělo zůstat), vmícháme ještě tři vymačkané stroužky česneku a okořeníme pálivou paprikou a pepřem (někdo to ještě dosoluje a doslazuje, ale s tím opatrně, v kečupu je cukr a buřty bývají dostatečně slané). Když nám začne tmavnout cibulka, připravenou směs černého piva s kečupem nalijeme na buřty tak, aby byly pokud možno skoro celé potopené. Pečeme je zhruba tři čtvrtě hodiny, zhruba ve dvou třetinách pečení je můžeme otočit, aby měly ještě lepší kůrku ze všech stran. Buřty na černém pivu s kečupem podáváme s dobrým čerstvým chlebem.

Žádné komentáře: