Celerová pomazánka - ala humr


1 celer, 4 mrkve, 1 a 1/2 skleničky majonézy, 1 zakysaná smetana, 1 citron, celý barevný pepř, sůl

Recept jak se připravuje pomazánka a la humr

Celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nastrouháme na jemném struhadle. Zakapeme ho čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, aby nám nezačal tmavnout. Mrkev oloupeme a také ji nastrouháme na jemno. Zeleninu v míse pořádně promícháme a přidáme k ní majolku, zakysanou smetanu (lze použít i jogurt). Všechno pořádně promícháme a pořádně opepříme čerstvě a na hrubo nadrceným pepřem a osolíme. Dáme do chladu na půl hodiny, aby se nám spojily chutě. Celerová pomazánka se podává s vekou, rohlíkem i chlebem.

info: název pomazánky je trochu matoucí. Ala humr neznamená, že má podobnou chuť, jako pomazánky, které využívají mořské plody (nebo krabí tyčinky), je to způsobeno bílou barvou s červenými kousky mrkve, která humrovou (ale i krevetovou) pomazánku či koktejl připomíná. Mimochodem, máte rádi různé chemické dipy k tortilla chipsům? Zkuste místo nich tuhle pomazánku. Máte ji za deset minut hotovou a zvláště k chilli verzím je velmi zajímavá.

Žádné komentáře: