Pstruh s plátky bůčku

4 pstruhy, 12 plátků  uzeného bůčku, 1 citron, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky tymiánu, sůl, celý pepř

Recept na přípravu pstruha s plátky bůčku

Očištěné a vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme. Poté je potřeme na povrchu i zevnitř olejem a poprášíme je solí a čerstvě nadrceným pepřem. Do břišní dutiny každé rybky dáme špetičku tymiánu a špetičku rozmarýnu a také jednu čtvrtku citronu (ty před tím velmi pečlivě omyjeme). Pstruhy poté pečlivě zavineme do bůčku (každou rybu třemi - můžete také vyzkoušet jednou dát uzený bůček a podruhé anglickou slaninu, v obou případech je to velmi chutné). Na konce ryby zabalíme do alobalu a na rozpáleném grilu pečeme přibližně deset minut z každé strany - samozřejmě pokud nemáte gril, tak můžete je upéci také v troubě.

Žádné komentáře: