Bažant s brusinkovou omáčkou

1 vykuchaný a oškubaný bažant, 200 gramů brusinek, 1 sklenička pomerančové šťávy,  2 lžíce másla, 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry, skořice, sukr, sůl, pepř

Recept jak se připravuje Bažant v brusinkové omáčce

Bažanta zevnitř i zvenčí natřeme solí, pepřem a rozpuštěným máslem a odložíme ho přibližně na půl hodiny. Poté ho vložíme do pekáče s pokličkou a přikrytého pečeme padesát minut v troubě rozpálené na sto šedesát stupňů. Poté ptáka odkryjeme a pečeme dalších čtyřicet minut - během pečení průběžně poléváme vypečenou šťávou. V mezičase začneme připravovat brusinkovou omáčku. V hrnci si promícháme brusinky se špetkou skořice, pomerančovou šťávou, trochou cukru a vše vaříme za stálého míchání dvanáct až patnáct minut. Poté přidáme ještě pomerančovou kůru, rozmícháme a vaříme dalších pět minut.  Bažanta rozdělíme na porce a ty podáváme s připravenou brusinkovou omáčkou.

Žádné komentáře: