Pečený pangas s rajčetem

4 filety z pangase (cca 200 gramů každý), 20 cherry rajčátek, 2 stroužky česneku, 4 lžičky pažitky, 2 lžíce másla, citronová šťáva, celý pepř, sůl

Recept jak se připravuje Pečený pangas s rajčetem

Připravené porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a přikrytou je odložíme do chladu na půl hodiny. Česneky oloupeme a nasekáme na velmi drobné kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a přeřízneme na polovic. Nejlepší je péct rybu podle tohoto receptu na grilu, ale pokud ho nemáte, tak pracujme na mřížce v troubě, pod kterou položíme pro jistotu pekáč. Pro každý filet si nachystáme dostatečně velké množství alobalu. Rybu položíme na alobal, obložíme odpovídajícím množstvím rajčat, posypeme česnekem a zabalíme. Pangas se poté peče na dobře rozpáleném grilu zabalený pět minut a po této době ho opatrně rozbalíme a necháme odpařit nadbytečnou šťávu.

Žádné komentáře: