Řecká rybí polévka

1 kg tresky, 4 brambory, 3 mrkve, 1 menší cuketa, 1 řapík řapíkatého celeru, 3 lžíce zelené petrželky, citron, pepř, sůl

Recept na přípravu řecké rybí polévky

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cuketu taktéž. Řapíkatý celer nasekáme na plátky, petrželku na drobno. Tresku očistíme a vykucháme, naporcujeme, z hlavy odstraníme žábry, oči a pořádně ji propláchneme (pokud máme jen porce, tak samozřejmě toto odpadá). Rybu vložíme do hrnce, zalijeme přibližně půl druhým litrem vody a vaříme pod pokličkou na malém plaménku přibližně hodinu. Slijeme vývar, maso zbavíme kostí ale měli bychom nechat kůži (pokud jsme pořídili tresku i s kůží). Nachystanou zeleninu zalijeme připraveným vývarem a vaříme ji čtvrt hodiny, poté přidáme rybí maso, ochutíme čerstvě namletým pepřem a solí podle naší chuti a povaříme dalších deset minut. Na konec se řecká rybí polévka jemně dokyselí citronovou šťávou.

Žádné komentáře: