Rybí karbanátky

1 kg rybího masa (jeho výběr samozřejmě ovlivní i výslednou chuť, nepříliš doporučuji pangase), 4 stroužky česneku (jestli máte český, stačí jen dva), 1 svazeček kopru, 2 vejce, 1 houska, 1 cibule, 2 lžičky másla, strouhanka, olej či sádlo na smažení, pepř, sůl

Recept jak připravit Rybí karbanátky

Rybí maso si umeleme (pokud není vykostěné, tak z něj před tím vytaháme všechny viditelné kosti) spolu s namočenou a vymačkanou houskou. Česnek oloupeme a utřeme s malým množstvím soli, přidáme ho k umletému rybímu masu. Kopr nasekáme a také ho dáme k rybě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle a dáme k připravovaným surovinám. Rozklepneme vejce, osolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem a vše pečlivě promícháme. Z rybí směsi poté vytváříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme do zlatova v rozpáleném sádle - pokud nemusíte sádlo, samozřejmě můžete smažit i na oleji. Rybí karbanátky podáváme s vařeným bramborem a nějakým sezónním zeleninovým salátem.

Žádné komentáře: