Recept na přípravu lososové pomazánky
Uzeného lososa si rozdrobíme vidličkou. Vejce uvaříme na tvrdo. Nalijeme na ně studenou vodu, a když trošku vychladnou, tak je oloupeme, opláchneme a nastrouháme na drobnějším struhadle. Česnek oloupeme a utřeme nebo rozmačkáme v lisu. Do misky vložíme lososa, vejce a česnek, zakápneme pár kapkami citronové šťávy, promícháme. Přidáme majonézu, hořčici a majoránku, podle osobních preferencí dodáme sladkou papriku, trošku soli (pozor uzený losos je sám o sobě slaný) a čerstvě nadrcený pepř. Promícháme, ochutnáme a případně ještě podle potřeby a chuti doladíme kořením a solí. Lososová pomazánka se podává až po vychlazení. Kromě klasických norských, skotských či baltských lososů můžete vyzkoušet i ruská bříška z lososa - přesněji maso stažené z kůže (mají je snad ve všech ruských obchodech s potravinami), efekt je úplně jiný, ale také dobrý, tam jen vůbec nesolte.
Žádné komentáře:
Okomentovat