Recept jak na Domácí koblihy
Droždí si rozdrobíme do vlažného (nesmí být ale horké) mléka a zaprášíme je trochou cukru. Vajíčka rozšleháme se špetkou soli a přidáme je k mouce. Přidáme mléko, rozpuštěné a mírně vychladlé máslo, promícháme a na konec přidáme i droždí a těsto zpracujeme. Vložíme ho na půl hodiny do lednice. Po této době si z těsta vytvoříme stejná kolečka. Na jedno lžičkou naneseme marmeládu, zaklopíme druhým, jemně slepíme a rukou si vyválíme koblihy. Ve friťáku nebo případně i hrnci si rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm domácí koblihy usmažíme do zlatova. Usmažené necháme okapat a pak odložíme na papírový ubrousek, aby se zbavily nadbytečného tuku. Poprášíme je moučkovým cukrem. Z uvedeného množství by vám mělo vyjít přibližně dvacet koblih, ale vše samozřejmě záleží od toho, jak velké je budete dělat.
Žádné komentáře:
Okomentovat