Pečené hřiby

1/2 kilogramu hřibů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce zelené petrželky, pepř celý, sůl

Recept jak připravit Pečené hřiby

Z hřibů odřízneme nožičky (na tento recept potřebujeme pouze kloboučky, takže nožky můžete buď usušit - naložit do octa nemá moc smysl - nebo použít do nějakého jiného jídla). Klobouky hřibů potřeme olejem, vložíme do pekáčku a posypeme čerstvě nadrceným celým pepřem (jde o to aby byl hrubší, ten kremační popel o názvu mletý pepř se opravdu moc nehodí) a solí. Na každý hříbek uložíme kousíček másla a pekáček vložíme do rozpálené trouby. Pečeme přibližně čtvrt hodiny. Pečené hřiby jsou naprosto ideální teplý předkrm nebo jen taková lahodná chuťovčička.

Žádné komentáře: