Recept jak připravit Kuře ve sladkokyselé omáčce
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostičky a zaprášíme solí, oregánem a čerstvě nadrceným pepřem. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm kuře ze všech stran osmahneme do zlatova. Ananas i papriku nakrájíme na větší kostičky a přidáme ke kuřeti. Také přidáme nálev, citronovou šťávu i med, promícháme a chvíli spolu podusíme dokud není kuře hotové. Souběžně si dáme vařit vodu, ve které uvaříme rýži (jestli nemáte sáčky, opražte sypkou krátce na malém množství oleje a zalijte dvojnásobným množstvím vody, tak se vám při následném dušení na malém plameni a pod pokličkou nepřipálí). Na talíře rozložíme rýži a na ní dáme kuře ve sladkokyselé omáčce. Ihned horké podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat