Kuře ve sladkokyselé omáčce

500 g kuřecích prsou, 4 plátky ananasu (budete potřebovat ten naložený z plechovky), 200 g nakládané červené papriky, 200 gramů rýže (nebo odpovídající množství v sáčku, 1 a 1/2 lžíce nálevu z plechovky ananasu, 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce pravého medu, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, oregano

Recept jak připravit Kuře ve sladkokyselé omáčce

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostičky a zaprášíme solí, oregánem a čerstvě nadrceným pepřem. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm kuře ze všech stran osmahneme do zlatova. Ananas i papriku nakrájíme na větší kostičky a přidáme ke kuřeti. Také přidáme nálev, citronovou šťávu i med, promícháme a chvíli spolu podusíme dokud není kuře hotové. Souběžně si dáme vařit vodu, ve které uvaříme rýži (jestli nemáte sáčky, opražte sypkou krátce na malém množství oleje a zalijte dvojnásobným množstvím vody, tak se vám při následném dušení na malém plameni a pod pokličkou nepřipálí). Na talíře rozložíme rýži a na ní dáme kuře ve sladkokyselé omáčce. Ihned horké podáváme.

Žádné komentáře: