Jemná avokádová pomazánka

2 avokáda, 3/4 litru jogurtu, 1 okurka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce citronové šťávy, kopr, pepř, cukr, sůl

Recept jak připravit jemnou avokádovou pomazánku

Avokádo rozřízneme na polovic (jemně obkroužíme nožem vnitřní velkou pecku a poté obě části oddělíme a pecku vytáhneme) a vydlabeme pečlivě celou dužinu. Pokapeme ji ihned citronovou šťávou. Česnek oloupeme, utřeme s trochou soli a přidáme k avokádu, které rozmixujeme. Vzniklou směs velmi pečlivě promícháme s jogurtem, okořeníme podle chuti čerstvě nadrceným pepřem, cukrem a solí. Na konec vmícháme nasekaný kopr (je s ním lepší, ale pokud nemáte rádi kopr, klidně tento krok vynechte). Avokádová pomazánka se podává namazaná na bílé pečivo ozdoené kousky okurky.

Žádné komentáře: