Indiánský ořechovo jablečný koláč

1/2 sklenice kukuřičné mouky, 1/2 sklenice mletých vlašských ořechů, 1/2 lžičky prdopeče (nevíte co to je ? PRášek, DO, PEČiva :)), 4 vejce, 200 g jablek - nevybírejte moučná, ty nejsou nejlepší, 1 lžíce citronové šťávy, skořice

Recept na přípravu Indiánského ořechovo jablečného koláče

Jablka oloupeme, opláchneme, odstraníme jadřince, nakrájíme na větší kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Žloutky pečlivě oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh (při oddělování dáváme pozor, jinak se nám sníh nepovede, pokud se nám tam přimotají i žloutky). Do už ušlehaného sněhu všleháme žloutky. Pak přidáme polovinu kukuřičné mouky promíchané s práškem do pečiva a mletými ořechy (jestli nemáte mlýnek, můžete je například také nastrouhat na struhadle). Druhou polovinu promíchané mouky s ořechy a prdopečem promícháme s jablky a přidáme k těstu. Vše smícháme a těsto na ořechovo jablečný koláč nalijeme do dortové formy - vysypané nebo vyložené pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na sto osmdesát stupňů a indiánský koláč v ní během půl hodiny upečeme. Po vychladnutí ho můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem.

Žádné komentáře: