Salát z červené řepy a pomerančů

4 pomeranče, 4 červené řepy, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce pomerančové šťávy (vyberte pokud možno 100 procentní ne nějaký nektar z jablek a barviv), 1 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, celý pepř, sůl

Recept jak připravit Salát z červené řepy a pomerančů
Bulvy červené řepy pečlivě omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, necháme trochu vychladnout a poté, když už je můžeme pohodlně vzít do rukou je oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Pomeranče také oloupeme, rozdělíme na dílky, ty překrojíme opatrně na polovic (snažíme se aby nám nevyteklo moc šťávy, pokud máme drobné pomeranče, tak jich použijeme více, ale dílky už nemusíme půlit) a přidáme k plátkům z červené řepy. Hořčici pořádně promícháme s pomerančovou šťávou, medem, hořčicí. Pepř si čerstvě nadrtíme spíše na hrubo, zálivku jím a solí podle chuti doladíme a pak ji nalijeme na řepu s pomerančem. Vše jemně promícháme a salát odložíme na půl hodiny do lednice, aby se nám chutě hezky propojily.

Žádné komentáře: