Rajský protlak s paprikou

1 kilogram rajčat, 3 červené papriky, 3 červené cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 skleničky červeného, pepř, sůl, cukr

Recept jak připravit Rajský protlak s paprikou
Papriku zbavíme semínek. Cibuli oloupeme. Rajčata, papriky i cibule nakrájíme na menší kousky, přendáme na plech a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dokud nám zelenina nezměkne a poté všechno rozmixujeme spolu s česnekem. Během mixování postupně přiléváme červené. Na konec vše dochutíme podle osobního vkusu čerstvě nadrceným pepřem, cukrem a solí. Pokud neplánujeme tento protlak rychle použít, zavaříme si ho. Dá se využít jednak tam, kde používáte normální protlak, ale například je rozhodně zajímavější alternativou místo kečupu u základu pizzy.

Žádné komentáře: