Pečený mořský jazyk

4 filety z mořského jazyka, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 2 lžičky papriky, 1 cibule, sůl, několik plátků citronu

Recept jak připravit Pečený mořský jazyk
Mořský jazyk opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Olivový olej promícháme s citronovou šťávou, přidáme česnek, papriku a cibuli. Trošku osolíme. Porce ryby potřeme marinádou, uložíme do zapékací mísy a zalijeme a zasypeme vším co zbylo. Na vrch rozložíme plátky citronu. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a rybu do ní vložíme. Mořský jazyk se poté peče přibližně dvacet minut. Podáváme ho s bramborem nebo jen tak s bílým pečivem.

Žádné komentáře: