Tuňákový salát s rýží

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 sklenice uvařené rýže, 1/2 sklenice nasekaných jadérek vlašských ořechů, 100 g majonézy, 1 menší kyselá okurka, zelená petrželka, pepř, sůl

Jak připravit tuňákový salát s rýží podle švédského receptu

Po otevření konzerv slijeme případně nadbytečnou šťávu, maso vyklopíme a rozdrobíme vidličkou na menší kousky. Poté tuňáka spojíme s již vychladlou uvařenou rýží (tip pro vaření rýže - místo obvyklých pytlíčků stejně dobře bez připálení uvaříte mnohem chutnější rýži sypanou, stačí že ji nejdřív krátce na sucho osmahnete na oleji pak zalijete dvojnásobným množstvím vody a na mírném plameni uvaříte) a přidáme nasekané vlašské ořechy. Vyklopíme majonézu a celek velmi pečlivě promícháme. Poté tuňákový salát ještě dochutíme podle potřeby pepřem a solí, znovu promícháme. Okurčičku nasekáme na jemno vrch mísy jí a taktéž nasekanou zelenou petrželkou posypeme. Tuňákový salát s rýží necháme nějaký čas odležet, aby se nám chuti hezky propojily. Je vhodný jako samostatné jídlo.

Žádné komentáře: