Severské vepřové na žampionech

1 a 1/2 kg krkovice, 500 g žampionů, 300 g cibule, 1/2 l smetany na šlehání, máslo, 1 instantní bio cibulová polévka

Recept jak se dělá Severské vepřové na žampionech
Krkovici nakrájíme na přibližně dvoucentimetrové plátky, které rukou naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi bez tuku osmahneme cibulku a po chvíli přidáme žampiony, chvíli spolu podusíme. Pekáč si vymažeme máslem a poté v něm ukládáme vrstvy, nejdřív vepřové a potom žampiony a tak dokud se nám neskončí suroviny. Smetanu si ušleháme a promícháme s instantní cibulovou polévkou, vše nalijeme na maso, pekáč uzavřeme a vložíme do trouby rozehřáté na sto osmdesát stupňů. Severské vepřové na žampionech pečeme poté přibližně dvě hodiny. Podáváme s šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší - ale vařenými či opečenými také konec konců nic nezkazíte.

Žádné komentáře: