Salát z kysaného zelí

250 g kysaného zelí, 1 jablko, 1 pomeranč, hrst ořechových jader, 1 cibule, 1/2 citronu, 1/3 lžíce oleje, 1/2 lžíce estragonu

Recept na přípravu salátu z kysaného zelí

Z kysaného zelí slijeme šťávu (pokud vám připadá příliš kyselé, tak ho můžete ještě trochu propláchnout, ale většinou je to škoda a přijdete o chuť) a ještě ho nakrájíme, tak aby nebylo příliš dlouhé. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na hrubším struhadle. Pomeranč oloupeme a rozebereme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, ořechová jadérka nasekáme na drobno. Všechny nyní sekané a krájené suroviny (čili zelí, jablko, pomeranč, cibuli a ořechy) spolu promícháme v míse. Z půlky citronu vymačkáme šťávu, tu promícháme s olejem a estragonem a zálivku nalijeme na salát, který ještě pořádně promícháme. Salát z kysaného zelí odložíme přikrytý pokličkou na čtvrt hodiny do chladu.

Jedno malé upozornění, pokud máte pokušení kysané zelí (většinou to je to v pytlíčku) nahradit sterilovaným ze sklenice (například protože pytlíčky se vám hnusí), tak to raději nedělejte, efekt není vůbec dobrý a získáte úplně jiné jídlo.

Žádné komentáře: