Vietnamská polévka Pho

1,5 litru hovězího vývaru, 1 cibule, 1 balení klíčků mungo, 2 cibulové natě, 200 gramů rýžových nudlí, 400 gramů hovězího (nějaké libovější kvalitnější, svíčková by byla ideál, ale zase nemůžete se finančně vykrvácet) špetka anýzu, 4 cm kořene zázvoru, 3 hřebíčky, kousek skořice, špetka fenyklu, 2 citronové trávy, 1 lžíce rybí omáčky, koriandr, chilli paprička

Recept na přípravu polévky Pho

Na suché pánvi opražíme anýz, hřebíček, fenykl a nalámanou skořici. Opražené koření přidáme k hovězímu vývaru spolu s citronovou trávou, plátky zázvoru a opálenou či opečenou, ale neloupanou cibulí, vše vaříme na malém plameni půl hodiny. Vývar přecedíme a přidáme rybí omáčku a nasekaný koriandr. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, slijeme a rozložíme do polévkových talířů. Cibulovou nať nasekáme, hovězí nakrájíme ne velmi tenounké plátečky a položíme na nudle. Vývar uvedeme do varu a vroucí naléváme do mističek (čímž pokud máme hovězí opravdu tence nakrájené, tak ho i uvaříme). Polévka Pho se poté posype nasekanou cibulovou natí, klíčky mungo a na drobno nasekanou chilli papričkou. Již na talíři lze ji dochucovat podle potřeby a hlavně individuální chuti limetkou a rybí omáčkou.

Žádné komentáře: