Skopové maso na majoránce

1 kilogram skopového masa, 5 stroužků česneku (made in Czech ne made in China), 1 cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 bobkový list, tymián, 2 lžíce majoránky, mouka, pepř, sůl

Recept jak se připravuje klasické Skopové maso na majoránce

Skopové maso zbavíme tuku (odřezky odložíme) a uvaříme ho v osolené vodě spolu s cibulí překrojenou na polovic, očištěnou kořenovou zeleninou, bobkovým listem a tymiánem do měkka. Uvařené skopové maso necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na plátky. Zbylé tučné maso nakrájíme na kostičky, v hrnečku si je vyškvaříme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme a rozředíme vývarem ze skopového. Rozmícháme omáčku tak aby nám nevznikly hrudky, osolíme a opepříme a chvíli povaříme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájené skopové maso, posypeme rozdrcenou majoránkou a vmícháme česnek, který jsme si před tím utřeli se štipečkou soli. Uvedeme do varu, vypneme oheň a necháme pod pokličkou chvíli odstát. Skopové maso na majoránce podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo i třebas podle chuti s knedlíkem.

Žádné komentáře: