Jednoduchá pečená kachna s jablky

1 kachna (pokud možno si sežeňte mladou - jinak podobný postup můžete samozřejmě využít i u dospělého stvoření či berbery), 4 kyselejší jablka, 1 lžíce majoránky, pepř, sůl

Recept jak se velmi jednoduše připraví Pečená kachna s jablky¨

Kachnu opláchneme, osušíme a velmi pečlivě zevnitř i zvenčí natřeme solí a majoránkou. Potom ji odložíme na dvě až tři hodiny na nějaké chladnější místo. Poté oloupeme jablíčka, nakrájíme si je na čtvrtky a odstraníme z nich jadřince. Okořeněnou mladou kachnu si hezky naplníme kyselýmy jablky a vložíme do trouby rozpálené na sto osmdesát stupňů. V této troubě je poté pečeme přibližně půl druhé hodiny. Během pečení poléváme tukem, přibližně v polovině pečení slijeme většinu omastku a promícháme se sto mililitry vody a necháme projít varem. Upečenou kachnu rozdělíme na porce, jablka pokud byla kyselejší trošičku poprášíme cukrem. Pečená kachna se přesně jak naznačuje její název podává s jablky - vhodnou přílohou například kynutý houskový knedlík.

Žádné komentáře: