Dýňové placičky

500 g dýně, 100 g mouky, 3 žloutky, 30 ml zakysané smetany, olej

Recept na dýňové placičky

Dýni si omyjeme, nakrájíme přibližně na deseticentimetrové kousky, zbavíme je pecek, nařízneme, pokapeme olejem a dáme je do trouby, kterou si rozehřejeme na sto šedesát stupňů přibližně na půl hodiny. Poté si vydlabeme dužinu, tu rozmixujeme z moukou, žloutky a zakysanou smetanou. Na pánvi si rozehřejeme olej, dýňové těsto na ní nanášíme a usmažíme si dýňové placičky z obou stran do zlatova. Dýňové placičky se dá jíst jak na slano, tak na sladko, ale asi přeci jen o něco chutnější jsou ve sladké variantě, například s dušenými švestkami na medu, tvarohem a zakysanou smetanou.

Žádné komentáře: