Salát z červené řepy a zelí

2-4 červené řepy (záleží od velikosti), 1/2 menší hlávky zelí (odhadem kolem kilogramu), 150 gramů majonézy, 150 gramů bílého jogurtu, celý pepř, sůl

Recept jak připravit Salát z červené řepy a zelí

Výsledek receptu na salát z červené řepy a zalí


Ze zelí odstraníme vrchní poškozené listy, pořádně ho omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo velmi jemně nakrouháme. Červené řepy oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle (tu krájet moc nejde, krájené kusy v salátu by byly příliš hrubé a je potřeba, aby se promísily se zelím co nejvíce). Přidáme majonézu, bílý jogurt, osolíme a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Salát z červené řepy a zelí poté pečlivě promícháme a ... vše je hotovo. Není nutno ho ani nechávat odležet či vychladit, jíst se ho může ihned. Je chutný jen tak nebo jako příloha, podle gusta.

Žádné komentáře: