Kuřecí karbanátky

1 celá kuřecí prsa (čili 2 kousky když jsou přepůlené), 3 červené cibule, 3 vejce, 2 lžíce škrobu, 1 lžíce mouky, pepř, 1 stroužek česneku, sůl, olej

Recept na přípravu kuřecích karbanátků

Česnek oloupeme a utřeme s troškou soli - můžete ho i vymačkat ale poté efekt také jemně zpěňte špičkou nože. Žloutky oddělíme od bílků, postupujeme při tom velmi opatrně, kousek žloutku v bílku by znamenal obrovské problémy při šlehání sněhu. Oloupanou cibuli a opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na drobno. Cibuli promícháme s pepřem, solí a žloutky a odložíme uležet na čtvrt hodiny. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Maso promícháme s moukou a škrobem a jemně vmícháme ušlehaný sníh. Na pánvi si rozpálíme olej na který klademe lžící kuřecí karbanátky a smažíme je z obou stran do zlatova. Kuřecí karbanátky podáváme s uvařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Žádné komentáře: