Bezmasé zapečené těstoviny

500 g těstovin, 250 g cibule, 600 g žampionů, 500 g rajčat, 5 stroužků česneku, 200 g plátků ementálu, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce rajského protlaku, pálivá paprika, bazalka, pepř, sůl, olej

Recept jak připravit bezmasé zapečené těstoviny

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme a necháme vychladnout. Cibuli nasekanou na drobno zesklovatíme na oleji, poté přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a chvíli spolu podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s utřeným česnekem přidáme k žampionům. Ochutíme bazalkou a pálivou paprikou, promícháme a spolu dusíme pět minut. Plátky sýra nakrájíme na širší nudličky. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno vložíme polovinu těstovin, na to dáme polovinu žampionovo rajčatové směsi, na ni polovinu sýru a poté zase těstoviny, žampiony a sýr. Zakysanou smetanu rozmícháme s rajským protlakem, trochou pepře a soli a těstoviny vzniklou směsí zalijeme. Rozpálíme si troubu na 180 stupňů a poté těstoviny upečeme.

Žádné komentáře: