Vepřové kotlety honvéd

4 vepřové kotlety, 200 g rajčat, 150 g papriky, 100 g cibule, 1 lžíce rajského protlaku, sádlo, hladká mouka, sůl, pálivá paprika

Recept jak připravit Vepřové kotlety Honvéd

Vepřové kotlety si naklepeme, osolíme, na krajích nařízneme a zprudka je osmahneme na rozpáleném sádle z obou stran. Hotové vyndáme. Na stejném tuku si osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme na kroužky nakrájenou papriku. Dusíme dokud paprika není měkká, pak přidáme na kolečka nakrájená rajčata, poprášíme troškou pálivé papriky a chvíli podusíme. Zeleninu vyndáme do pekáčku položíme na ně kotlety a v rozpálené troubě jen chvilku přikryté ohřejeme. Šťávu vydusíme, zaprášíme trochou hladké mouky, opražíme, rozmícháme s horkou vodou a povaříme. Vepřové kotlety podáváme na kopečku zeleniny a k příloze, jakou může být brambor, knedlík či halušky podáváme připravenou omáčku.

Žádné komentáře: