Rybí polévka s rybími nočky

800 gramu rybího masa, 2 mrkve, 1 petrželka, 1/4 celeru, 1 pórek, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 lžíce mouky, 4 lžíce másla, 50 gramů strouhanky, 1 vejce, pepř, sůl, zelená petrželka

Jak připravit rybí polévku s rybími nočky
Čisté rybí maso vložíme do hrnce, přidáme oloupanou a nakrájenou na hrubo zeleninu (1 cibuli si necháme), zalijeme půl druhým litrem vody, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme půl hodiny. Vývar scedíme, zeleninu vymačkáme, vyndáme maso zbavené kůží a kostí. Zbylou cibuli nasekáme, osmahneme na lžíci másla, rozemeleme spolu s rybím masem, strouhankou, lžící mouky a vajíčkem. Směs případně dochutíme pepřem a solí. Dáme vařit rybí vývar a když vře, postupně vhazujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které před vhozením obalíme v trošce mouky. Vaří se dvě minuty od vyplavání na povrch. Uvařené nočky vyndáme, na pánvi na lžíci másla osmažíme lžíci mouky, rozmícháme se 4 lžícemi vývaru, přidáme zpět do rybí polévky a pět minut povaříme. Rybí polévka se podává s připravenými nočky a posypaná zelenou petrželkou.

Žádné komentáře: