Plněná vejce s tuňákem

4 vejce na tvrdo, plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, 5 lžic majonézy, lžíce křenu (nejlepší je nastrouhat si rovnou na drobném struhadle vlastní, ale můžete koupit i naložený, jen vybírejte bez jablka, čistý - dá se pořídit, jablko by zde dosti kazilo chuť), 2 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce uvařeného rozmixovaného špenátu, menší rajčata, sůl

Recept jak připravit vejce plněná tuňákem

Vejce oloupeme, opláchneme (pro jistotu, aby nám případně nekřupala mezi zuby pak někde nějaká malá skořápečka) a podélně je rozřízneme. Vyndáme z nich opatrně malou lžičkou žloutky a ty rozdrobíme a v nějaké misce rozmícháme s 1 lžící majonézy, křenem a slitým tuňákem. Vzniklou tuňákovo křenovou směsí naplníme rozkrojená vejce. Zbylou majonézu rozmícháme s na drobno nasekanou zelenou petrželkou a rozmixovaným špenátem. Plněná vejce ozdobíme obložením čtvrtkami rajčat a podáváme s připravenou majonézovou zálivkou v mističce (celé toto předkrmové menu vytváří hezké barevné kombinace).

Žádné komentáře: