Čokoládové mafiny

100 gramů hořké čokolády, 100 gramů másla, 100 gramů cukru, 50 gramů mouky, 3 vejce

Příprava
Do hrnce dáme vařit vodu, do ní vložíme menší hrnek ve kterém rozpustíme čokoládu s máslem. Dva žloutky a jedno vejce utřeme s cukrem a do této hmoty vmícháme mírně prochladlou čokoládu a mouku. Ze dvou bílků si ušleháme pěnu kterou potom opatrně spojíme s čokoládovou hmotou. Formičky na mafiny vymázneme troškou rozpuštěného másla a čokoládovou hmotu do nich nalijeme. Troubu si rozpálime na 200 stupňů a mafiny v ní upečeme, vetší formičky pečeme čtvrt hodiny u menších stačí deset minut. Mafiny většinou nevydrží moc vychladnout protože jsou ďábelsky dobré už teplé.

Žádné komentáře: