Rybí polévka z kapra

2 kapří podkovy i s kůží (cca 300 gramů rybího masa), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, kousek pórku, zelená petrželka, 100 ml bílého, 6 pepřů, 4 nová koření, 2 bobkový listy, 2 plátky citronu, sůl, čerstvě umletý pepř

Příprava
Kořenovku (mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli) nakrájíme (jen cibuli necháme v celku) a uvaříme do měkka, vyndáme cibuli, přilijeme bílé, vložíme kousky kapra, pepř, nové koření, bobkový list, zelenou petrželku a povaříme dvacet minut. Na konci vložíme plátky citronu, podle chuti osolíme, opepříme necháme minutu pobublat a rybí polévka je hotová. Nejlepší je ale až druhý den. Je možné ale není nutné (začne být moc sytá a to například při bohaté štědrovečerní večeři může být malinkatý problém) ji podávat s uvařenými brambory.

Žádné komentáře: