Česnečka

1 litr vody z vaření brambor, 6 stroužků česneku, 3 vejce, majoránka, pepř, sůl, sádlo

Příprava
Česnek (množství záleží spíše na vás a na druhu co máte, u čínského či mexického pseudočesneku můžete klidně zdvojnásobit) utřeme s troškou soli, krátce osmahneme na sádle (husí je ideální) a zalijeme vodou co nám zbyla z vaření brambor. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky a necháme ji přejít varem. Mezitím si rozšleháme vejce. Česnečku vypneme, vmícháme vejce a nalijeme na talíře. Česnečka by se měla podávat ještě s troškou na kostky nakrájených brambor a chlebem nakrájeným na kostičky a osmaženým (rozhodně se nedoporučuje bílé pečivo, jen osmažený chleba dá česnečce ty správný grády).

Žádné komentáře: