Dýňová polévka

1 kg dýně, 10 dkg dýňových semínek, 300 ml vývaru, 100 ml smetany 1 cibule, 2 stroužky česneku, zázvor, muškátový oříšek, pepř, sojová omáčka, olej

Příprava:
Z dýně vydlabeme dužinu, odstranime seminka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek vymačkáme, cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na trošce oleje. Přidáme dýni, česnek, promícháme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou vaříme přibližně hodinu. Suché dýňové pecky opražíme bez tuku. Vařenou dýni rozmixujeme, smícháme se smetanou, dochutíme solí, pepřem, zázvorem a muškátovým oříškem. Dýňová polévka ještě pak musí přejít varem a můžeme podávat, samozřejmě posypanou opraženými dýňovými semínky.

Žádné komentáře: