Rychlá rajská omáčka

3 lžíce rajského protlaku, 2 sklenice vody, 1 kostka bujónu, 2 lžičky pšeničné mouky, 1 lžička bramborové moučky, 1 lžíce másla

Recept jak se připraví rychlá rajská omáčka

Jeden a půl sklenice vody uvedeme do varu, poté přidáme kostku bujónu (ano bujónu, jde o rychlou omáčku kterou máte mít možnost udělat po bleskovém nákupu bez příprav a ne velké vyvařování pro restaurace) a po třech minutách přidáme rajský protlak. V půl sklenici vody rozmícháme mouky, pomalu za stálého míchání vlijeme a často míchajíce vaříme pět až sedm minut, na konci přidáme máslo. Tato rajská omáčka se dá dochutit solí či cukrem podle nálady či kořením dle chuti (výtečný efekt dá například troška majoránky nebo/a česnek, docela klasické je poslední dobou přidávání trošky skořice) a hodí se například výtečně k mletému masu ve formě různých dušených či pečených kuliček, ale překvapivě klidně i k nějakému karbanátku. Pokud se vám zdá rajská příliš řídká, vmíchejte více mouky.

Žádné komentáře: