Sýrová omáčka

200 gramů plísňového sýra typu Niva, lžička másla, 50 ml suchého bílého, 50 ml tučnější smetany (spíš ke šlehání než na vaření), sůl, pepř

Příprava:
Sýr si nadrobíme, hodíme do hrnce, kde na malém plameni rozehříváme máslo. Chvíli sýr ohříváme za stálého míchání. Pak přilijeme bílé a mícháme dokud se sýr úplně nerozpustí. Na konci přidáme smetanu a osolíme a opepříme podle chuti (pro silnější nátury je dobré do sýrové omáčky přidat např. i trošku utřeného česneku). Kdo nemá rád plísňové sýry může totéž zkusit s taveným sýrem nebo i nastrouhaným voňavějším žlutým sýrem, například Ementálem, sýrová omáčka je pak méně výrazná, ale také dobrá.

Žádné komentáře: