Česneková svíčková

1 kilogram svíčkové, 1 palička česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 skleničky suchého červeného vína, sůl, pepř

Příprava: Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme z ní blány. Maso ostrým nožem ponařezáváme a do naříznutí vkládáme polovičku oloupaného stroužku česneku. Zbylý čenesk rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí pořádně natřeme svíčkovou, zabalíme ji do fólie a odložíme na noc do lednice. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů, vložíme do ní maso na pekáči a jak se trochu opeče, tak ji stáhneme na 160 stupňů. Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo. Můžeme takto upravenou svíčkovou jíst jak na teplo tak na studeno.

Žádné komentáře: