Jarní telecí

Suroviny:1 kg telecí plece, 100 g slaniny, 100 g šunky, 2 až 3 vejce, 3 sterilované okurky nebo 3 lžíce sterilovaného hrášku, 80 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička másla na zahuštění, sůl

Příprava:
Telecí plec prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme, postupně poklademe tenkými plátky slaniny, plátky šunky, míchanými vejci a plátky sterilovaných okurek nebo posypeme sterilovaným hráškem.
Navrch můžeme dát plátky uzeného masa, jazyka nebo jemného salámu. Plát masa zavineme, převážeme, vložíme na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme.
Pak mírně podlijeme a upečeme v troubě doměkka za častého přelévání vypečenou šťávou a mírného podlévání horkou vodou.
Měkký kotouč zbavíme nitě a nakrájíme na šikmé řezy.
Šťávu zahustíme kuličkou z hladké mouky a másla a povaříme.
Jednotlivé porce obkládáme vařenou nebo dušenou zeleninou a podáváme s opečenými brambory.

Žádné komentáře: