Banán vždy jako dezertPo ostrém a kořeněném jídle je vhodné servírovat jako dezert banán. Ten dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla a neutralizuje. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde.
Česnek nevyschneČesnek nám nevyschne a dá se dobře loupat, když ho doma rozebereme na jednotlivé stroužky, uložíme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a vložíme do lednice. Lednice nechytí pach česneku a my si bereme potřebné množství.
Chuť třeného těstaOpět jinou chuť získá třené těsto, pakliže do něj vmícháme 1-2 lžičky koňaku. Nejenom to, likér propůjčí těstu také pěknou barvu.
Jak na silný a čirý vývarKosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, dojde v lepšímu vyvaření chuťových a výživných látek.Vývar vaříme velmi zvolna, tak aby od spodu hrnce probublávaly jen malé bublinky. Silný, klokotavý var nám vývar zakalí.Pokud se na začátku varu vytvoří na vývaru šedohnědá pěna, lžící ji posbíráme, při dalším vaření by se nám rozpadla na drobounké kousky a vývar zakalila.Chceme-li zesílit vývar, přidáme maso nasekané na drobné kousky.Při scezování vývaru používáme husté sítko.Pokud chceme mít zcela čistý bujón, použijeme pro cezení husté plátýnko a ještě předtím posbíráme naběračkou vyvařený tuk.Tuk z vývaru nejlépe stáhneme po zchlazení.

Žádné komentáře: