Rizoto s mořskýmy poldy

Suroviny: 1 šálek rýže, 1 balíček mraženého mořských plodů, 1 konzerva mušlí, 1 1/3 šálku vývaru, 1/2 šálku sterilovaného hrášku, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 1 červená, zelená a žlutá paprika, skořice, muškátový oříšek, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, sůl

Příprava: Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a pod pokličkou dusíme 10 minut. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata spařime, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vmícháme do připravené rýže, přidáme hrášek a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm okořeníme, přizdobíme pažitkou, koprem a podáváme.

Žádné komentáře: