Rizoto s houbičkama

Suroviny: 500 g hub (směs), 4 rýže ve varných sáčcích, 1 cibule, sůl, kmín, nové koření, pepř (celý i drcený), olej

Příprava: Rýži uvaříme v sáčcích do měkka společně s novým kořením a celým pepřem. Na oleji osmahneme cibuli (většinou se to dělá do zlatova, já ji raději mírně přismahnu, rizoto má lepší chuť) přidáme houby, sůl kmín a dusíme do měkka. Pokud se nám vysmahuje voda tak mírně podléváme. lze dochutit i česnekem, různým kořením dle chuti, ale nejdříve doporučuji bez koření. Měkké houby smícháme i se s vysmahnutou šťávou s rýží a podáváme.Je možné i takto připravené rizoto dát do pekáče vymazaného olejem a zapéct.

Žádné komentáře: