Kotlety de Lisboa

Suroviny: 4 kotlety, 1 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce sádla, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 zelená paprika, nakrájejte na plátky 1 citrón, sůl a pepř hladká mouka voda

Příprava:
V misce smícháme cukr se solí a pepřem a vzniklou směsí důkladně potřeme kotlety po obou stranách. Potom kotlety obalíme v mouce a krátce opečeme na rozpáleném sádle. Kotlety přendáme na talíř a držíme v teple.
Do pánve přidáme cibuli a papriku a krátce podusíme. Vrátíme kotlety zpět na pánev, přidáme plátky citrónu a trochu vody (asi 1 cm vysoko). Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud je potřeba, přidáme vodu.

Žádné komentáře: