Česnekoví garnáti

Suroviny: 1/4 šálku olivového oleje, 4 velké stroužky česneku, nadrobno posekané 1 lžička drceného červeného pepře, 450 g středních vyloupaných garnátů, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, 2 lžíce suché sherry, 1 lžička sladké papriky, petrželku na ozdobení

Příprava:
Na mírném plameni rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a červený pepř, osmehneme asi 1 minutu. Zvýšíme plamen a přidáme garnáty, citronovou šťávu, sherry a papriku. Dobře promícháme a osmahneme, mícháme, dokud garnáti nezrlžoví a jemně nezatočí, asi 3 minuty. Dochuťe solí a čerstvě mletým černým pepřem a posypte petrželkou. Servírujte teplé.

Žádné komentáře: