Fransouzské tiramisú

Suroviny: 5 malých lučin, 2 vejce, šálek silné kávy, dlouhé cukrářské piškoty, kakao, vanilkový cukr, moučkový cukr, vaječný koňak

Příprava:
V jedné misce si utřeme lučinu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem podle chuti, a přidáme oba žloutky.
V jiné misce si ušleháme bílky dotuha. Tuhé bílky opatrně vmícháme do lučiny se žloutky.
Vychladlou kávu si vylijeme do prostorné misky a přilijeme trochu vaječného koňaku.
Namáčíme piškoty a klademe je do nádoby. Až je zakryté celé dno, poprášíme je kakaem a natřeme na ně vrstu z lučiny.
Opět dáme vrstvu namáčených piškotů, zase poprášíme kakaem a nalijeme zbytek lučinové hmoty. Poslední vrstvu musí tvořit kakao.
Zasypeme přes jemné sítko lučinu tak, aby nebyla vůbec vidět. Dáme uležet a můžeme podávat.

Žádné komentáře: