Císařská kuřecí křidélka

Ingredience: 10 kuřecích křidélek, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sherry, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, 1 stroužek česneku, 2 lžíce solamylu, 1/4 šálku krájené zelené cibulky

Příprava: Bezmasou část křidélek odstřihneme (můžeme použít na polévku), ostatní omyjeme a osušíme. V porcelánové míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, část zázvoru a rozetřený česnek. Do připravené marinády namočíme křidélka, přikryjeme je a dáme na hodinu do chladničky. Občas promícháme. Křidélka vyjmeme, obalíme je ve škrobové moučce a na rozpáleném ohni opekáme asi 5-8 minut. Přebytečný tuk slijeme, křidélka vrátíme na pánev, přilijeme marinádu a vlažnou vodou, přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Často mícháme. Hotová křidélka odstavíme, přimícháme zbylý zázvor a jemně nakrájenou zelenou cibulku.

Žádné komentáře: