Hlávkový salát s hořčicí a kefírem

Suroviny: 2 větší hlávky salátu, 3 rajčata, 1 menší salátová okurka, 2 natvrdo vařená vejce, 300 ml kefírového mléka, 10 g hořčice, 30 ml citronové šťávy, 10 g cukru, 1/4 lžičky soli, 40 g oleje

Příprava: V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme. Když je směs hladká a zhoustne, smícháme ji s kefírovým mlékem. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme natrháme nebo nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou okurku. Zlehka vše smícháme se zálivkou a povrch posypeme na kostičky nakájenými vaječnými bílky.

Žádné komentáře: