Borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 100 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1/8 l mléka, 2 vejce, 500 g borůvekDrobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Příprava: V míse třeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme moukou, mícháme, až se začne vše drolit a necháme vychladnout. Těsto lehce obracíme a vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, posypeme ovocem a drobenkou. Borůvkový koláč s drobenkou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Žádné komentáře: