Pikantní telecí řízky

Suroviny: 600 g telecích řízků, 2 citrony, 2 lžíce oleje, sůl, bílý pepř
Omáčka: 5 cl červeného vína, 3 lžíce kečupu, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, špetka zázvoru

Příprava: Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj přehneme a sepneme párátkem. Na rozehřátém oleji řízky opékáme po každé straně 4-5 minut. Poté je osolíme, opepříme a uložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme víno, kečup, citronovu šťávu, nadrobno nakrájený pórek, kostičky červené papriky a prolisovaný česnek. Vše promícháme a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme zázvor.

Žádné komentáře: